Risotto met waterkers, oesterzwammen en geroosterde pijnboompitten

Risotto lijkt voor velen een uitdaging maar is eens je de hoeveelheden kent is het niet echt moeilijk. Belangrijk is dat je de juiste rijst gebruikt. Het is een heerlijk hartig gerecht dat uitstekend smaakt op een koude regenachtige dag als vandaag.

Ingrediënten – 4 pers.

400 gr Arborio of Carnalori rijst
1.5 l groentenbouillon
1 ui gesnipperd
geraspte parmezaanse kaas naar smaak
waterkers 1pakje
1 bakje (250 gr), oesterzwammen
1 doosje (75 gr) pijnboompitten
1 of 2 tomaten versneden in partjes
peper en zout
olijfolie

Snipper de ui fijn, en warm de bouillon op tot aan kookpunt. Fruit de ui glazig in een ruime pot, en voeg er dan de rijst aan toe. Roer tot alle rijst blinkt van de olijfolie. Giet er een deel van de bouillon over tot de rijst ruim onder staat. Laat op een zacht voor zonder deksel pruttelen. Roeren is niet nodig. Eens het vocht is opgenomen voeg je terug voldoende vocht aan de rijst toe. Laat de rijst een twintigtal minuten koken tot ze gaar is, en zorg dat ze niet helemaal droog is. Voeg indien nodig nog wat bouillon toe. Normaal gezien heb je ongeveer het volledige volume aan bouillon nodig. Voeg als de rijst net gaar is de kaas toe en roer goed om. Breng op smaak met peper en zout. Terwijl de rijst kookt pluk je de waterkersblaadjes en spoel ze in ruim water en laat uitlekken. Versnijd de oesterzwammen in gelijke stukken. Laat de waterkers slinken in een weinig boter en met het aanhangende spoelwater. Laat indien nodig nog uitlekken na het stoven. Roer de waterkers onder de risotto. Grill de pijnboompitten lichtbruin in een hete pan terwijl je voortdurend de pan rond beweegt tegen het aanbakken. Bak de oesterzwammen in dezelfde pan op hoog vuur aan in wat olijfolie. Schep de risotto op borden en leg er de oesterzwammen en pijnboompitten op en versier met partjes tomaat.

Eens je de basis bereiding onder de knie hebt kan je eindeloos combineren met groenten: spinazie, erwtjes, andere paddestoelen, ei, of echt sjiek met truffel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s