Op zoek naar een kot in Gent

A MOM WITH A PLAN
Wat moet je heden ten dage verwachten van een kot? Naast het feit dat ik de prijzen hallucinant hoog vind! Toen ik student was huurden we een kot voor 3000 à 6000 frank ( ik voel me plots oud..), oftewel 75 à 150 euro, alle kosten inbegrepen. Een gemeenschappelijke keuken en/of badkamer hoorde bij het kotleven. Daar leerde je je kotgenoten kennen en deelden we examenstress, katers, vettige roddels en liefdesleed over gedeelde koffie en koffiekoeken of een spaghetti. Eenzaamheid verdreef je instant met een klop op de deur van je onder- of bovenbuur. En als nieuwe eerstejaars student werd ik smak het studentenleven ingegooid in de Overpoortstraat vlak om de hoek onder de vleugels van derdejaars studenten economie met wie ik samenwoonde.

Ik had gerekend op een 250 euro per maand om een kot te huren voor zoonlief, maar verhalen bij vrienden met iets oudere kinderen leert dat dat echt en minimum bedrag is en 350 euro wel eens realistischer zou zijn. Pfff, dat was even slikken. Toch willen we proberen dichter bij de 250 euro te blijven indien mogelijk.

Volgende vraag; waar beginnen met het zoeken van een kot? De student heeft zelf al ‘dibbs’ op een kot van een vriendin die normaal gezien ( hij duimt voor haar examens) dit jaar afstudeerdt, maar dat is een kot van 350 euro dat volgend jaar 10 euro duurder wordt. Een kot met eigen badkamer en keukentje = studio dus.
De student heeft ook al een berichtje gepost op het forum van de faculteit van geschiedenis. Ja hij heeft zijn studierichting en de unief reeds gekozen. Ik weet het; de belangrijkste horde is reeds genomen. Ik ben dan ook nu al trots op mijn student.
Via het forum kreeg hij snel reacties maar dan voor koten die midden dit jaar al vrijkomen. (te vroeg!)

En er zou een site zijn waar alle zoekertjes gecentraliseerd worden voor Gent: Kot@Gent, www.kotatgent.be/, waar je je kan registreren en wekelijks via mail op de hoogte gehouden wordt. Dat wordt dus de logische volgende stap.
UGent richt ook info-dagen voor ouders in in februari en maart, daar zullen we dus als geëngageerde ouder ook eens ons oor te luisteren leggen, update hierover volgt!

Ik wil ook echt actief koten gaan bezoeken, al was het maar om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen, want ik vraag me af of koten er nu fysiek anders uitzien dan twintig (of is het al langer), geleden. Uitgebreide beschrijvingen van bezochte koten post ik zeker nog. Als ze echt tegenvallen hoeven andere lezers er hun zolen niet te verslijten.

Ik kijk echt uit naar deze zoon wordt student en vliegt het huis uit-periode, het belooft boeiend te worden, vervangende examenstress of onverwachte kotperikelen lijken nog ver weg!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s