Broccoli en walnootschotel

Ingrediënten 4 tot 6 personen:

1 kilo aardappelen
25 gr boter
melk en of room
peper, zout en nootmuskaat
2 stronken broccoli
50 a 100 gr gehakte walnoten
250 gr paddestoelen
50 gr boter
50 gr bloem
4 dl melk
peper en zout
chapelure
geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 180 °C.
Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook ze gaar in water met zout. De gekookte aardappelen afgieten. De aardappelen pureren en mengen  met wat boter, de melk of room en peper, zout en nootmuskaat, tot de juiste consistentie. De broccoli in roosjes verdelen en kort in gezouten water blancheren tot ze beetgaar zijn. Ze dan afgieten en  even laten schrikken met koud water. De champignons in vieren snijden en kort afbakken in de 50 gr boter. Dit dan met de bloem bestrooien en even laten meebakken. De bebloemde paddestoelen overgieten en mengen met de melk en even laten indikken tot een saus. Op smaak brengen met de kruiden.
Een ovenschaal nemen. Een deel van de puree op de bodem van de ovenschaal leggen, hierboven de broccoliroosjes leggen, bestrooien met de gehakte walnoten en daarboven de paddestoelensaus gieten. Afdekken met de rest van de puree. Bestrooien met chapelure en geraspte kaas. In de oven plaatsen en gratineren. Versieren met enkele hele walnoten.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s