Groengele groentengratin

groengele groentengratin4 dl melk
50 gr boter
40 gr bloem
een koffielepel groentenpasta
geraspte kaas
chapelure
500 gr broccolistruikjes
1 blikje mais
50 gr amandelen
500 gr paddestoelen

De oven voorverwarmen op 180 °C.
De broccoli in roosjes verdelen en kort beetgaar blancheren in gezouten kokend water. De broccoli roosjes afgieten en kort schrikken met koud water. De paddestoelen in vieren delen en kort op hoog vuur aanbakken in wat boter of olie.
Het blikje mais afgieten. De boter smelten en er de bloem onder strooien, de bloem even laten meebakken, samen met de groentenpasta. Dit alles blussen met de melk en er de melk geleidelijk bijgieten en tot een bechamelsaus laten indikken. Op smaak brengen met geraspte kaas, peper en zout en muskaatnoot. In een ovenschaal eerst de broccoliroosjes schikken en hierover de mais en paddestoelen schikken en er de amandelschilfers strooien. Bedekken met de bechamelsaus gieten en er wat extra geraspte kaas en chapelure over strooien. In de oven plaatsen en laten gratineren. Opdienen met een gebakken eitje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s