Groententaart met prei, geitenkaas en paddestoelen

Ingrediënten

1 pak opgerold kruimeldeeg
3 stelen prei
1 bakje van 250 gr paddestoelen
1 doosje verse geitenkaas
300 ml culinaire room
3 eieren
peper, zout en nootmuskaat
geraspte emmental kaasgroententaart
chapelure

Verwarm de oven voor op 175 a 180 °C.
Snijd de preistelen in ronde schijfjes en was de prei in ruim water met zout.        ( zout doet het zand neerslaan in het water) Snijd de paddestoelen in vier, en bak ze kort aan in een beetje olie of boter. Breng een pot met gezouten water aan de kook en blancheer de prei kort tot ze beetgaar is en giet ze af en laat voldoende uitlekken. Neem een springvorm van een diameter van 24 cm en rol hierin het kruimeldeeg en duw het deeg wat aan in de bakvorm. Prik de bodem van het deeg in met een vork. Doe de room in een kom en meng hieronder de drie eieren, de geitenkaas en de kruiden met een garde. Giet de gebakken paddestoelen op de deegbodem. Meng de geblancheerde prei onder het roommengsel. Giet dit roommengsel in de deegvorm. Bestrooi de bovenzijde met chapelure en geraspte kaas.
Plaats de vorm in de oven en bak de groententaart gedurende ongeveer 40 tot de binnenzijde gaar is. Controleer de gaarheid door een mesje in het vulling te steken. Indien dit er schoon uitkomt, is de taart gaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s