Rome: ik ga zeker terug!

17 april 2012

For an English language post: “ROME, a place you have to see at least once in your life!

Stap 1: zoek een goede B&B

Vorig weekend (30 maart – 1 april, 2012) heb ik voor de eerste maal Rome bezocht.  Ik zou er slechts twee volle dagen zijn ( aankomst vrijdagavond, vertrek zondagavond laat, en ik besloot mijn trip goed voor te bereiden, zodat ik het meest uit mijn trip kon halen zonder door Rome te moeten spurten tegen de tijd. Het bleef immers vakantie! Twee maanden vooraf plunderde ik de afdeling reisgidsen in de bibliotheek . Ik ontleende alle degelijke reisgidsen met een maximum leeftijd van 2 jaar. Ik weet dat je ook veel op het internet kan vinden, maar een reisgids bied je onmiddellijk de juiste structuur, en onderscheid in hoofd van bijzaken, dus dat werkt sneller. Aanvullend opzoekwerk kon dan op het internet. Nog voor ik begon te lezen bracht ik een avond op het internet door op zoek naar een goede B&B. Ik verkies dit en appartementen boven een hotel, omdat je betere kwaliteit krijgt voor dezelfde prijs of een lagere prijs, je verblijft tussen de lokale bevolking,  meestal heel centraal gelegen, wat taxiritten en soms ook openbaar vervoer uitspaart, en vaak heb je ook heel flexibele gastheren of vrouwen, die je leuke adresjes kunnen meegeven. En bij een B&B is het ontbijt inbegrepen, in heel wat betere hotels is dit minder en minder het geval. logo B&B rome

Ik begon mijn zoektocht via links die ik gebruikt had om een appartement in Venetië, waarmee ik goede ervaringen had, te boeken, om zo bij een B&B associatie  terecht te komen die uitsluitend in Rome actief is. De foto’s zagen er heel veelbelovend  uit, en de prijzen zeer aanvaardbaar. Ik kan het na er geboekt en in een van hun aangesloten B&B verbleven te hebben iedereen heel warm aanbevelen. De link naar de associatie: www.b-b.rm.it . De site bevat per verblijfplaats ook reviews van vorige klanten die accuraat bleken.
De B&B die we geboekt hadden ligt op 800 m van het Vaticaan, en is gelegen op de vierde verdieping van een gebouw met een grote patio en bijbehorende tuin, waardoor je je bij aankomst meteen op vakantie voelt. De kamers en badkamers waren spic en span net, mooi en comfortabel ingericht met een lift zodat je niet dient te zeulen met bagage op de trap. Er is ook een keukentje, waar we onze fles champagne konden kraken op een goede aankomst. Vanuit de B&B kan je de meeste bezienswaardigheden te voet bereiken. De metro stop is op 500 m van de B&B. Vanuit de luchthaven is er de Leonardo expresstrein naar station Termini voor 14 euro die er ongeveer 25 minuten over doet. Wanneer je een ticket gekocht hebt aan het loket, kom je aan het begin van de sporen enkele gele ontwaardingsmachines tegen met daarboven een bord waarop in het Engels: Validate ticket or Stamp ticket. Ik probeerde de eerste machine, maar er gebeurde niets, ik probeerde de tweede, ook geen resultaat, ik duwde mijn ticket nog wat dieper met het resultaat dat ik mijn ticket er niet meer uitkreeg! Ik panikeerde even tot een vriendelijke Italiaanse, het ticketje er met haar nagelvijl weer uit prutste. Ik heb dan maar besloten mijn ticket niet te ontwaarden, en het uit te leggen aan de eventuele controleur. De express treinen zien er nieuw uit, maar hebben vrij weining zitplaatsen, waardoor velen moeten rechtstaan. Het was ook bloedheet in de trein. Want hoewel het eind maart was, was het al zalig warm in Rome, maar werkten de verwarmingen nog op de trein. Een medepassagier panikeerde even toen ze op het ticket las dat het diende ontwaard te zijn voor het opstappen, maar ik kon haar geruststellen dat de machines gewoon niet werkten. Net toen ik dacht het ticketje nog eens te kunnen gebruiken voor de terugweg, stond er bij aankomst een controleur aan de deur die alle ticketten inzamelde. Nu we waren met z’n vieren om op zondag terug naar de luchthaven te gaan en dan is het goedkoper om een taxi te delen (45 euro)

Vanuit Termini ben je via lijn A na 6 stops aan de B&B. We hebben op de twee dagen slechts twee maal een metro genomen. De eerste avond na een hele dag te voet door Rome gewandeld te hebben, de metro naar de Spanish Steps. En de tweede dag de metro ’s morgens naar het collosseum. Al de rest hebben we te voet bezocht. Rome was een echte openbaring en we gaan zeker nog eens terug want twee dagen is uiteraard veel te kort zelfs indien je je beperkt in wat je bezoekt. De tweede dag konden we ook zonder problemen onze bagage bij de eigenaar van de B&B achterlaten tot voor ons vertrek naar de luchthaven, en heeft de gastheer ons ook nog een taxi opgebeld. Het ontbijt was copieus, met allerlei ontbijtbroodjes, vers fruit, fruitsap, yoghurt, en een vers gezette cappuccino. Een aanrader voor iedereen. Prijs is vergelijkbaar met een degelijk hotel in Rome, maar dan zeer centraal gelegen. (90 euro/nacht). Men dient ook nog 2 euro tourist-tax te betalen per persoon per dag. Wij kozen voor B&B nr 044: Center – Vatican Cola di Rienzo

B&B rome

One thought on “Rome: ik ga zeker terug!

  1. Pingback: ROME, a place you have to see at least once in your life! | mychefmaison

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s