Piazza Navone, het Pantheon en de zonsondergang op de Piazza di Spagna

22 april 2012

If you are looking for an English language post: “Vatican – Pantheon – Walk of Rome

WAT ZEKER TE BEZOEKEN OP TWEE DAGEN ROMESant'Angelo
Deel 2: Piazza Navone, het Pantheon en de zonsondergang op de Piazza di Spagna

Daar we pas om 13 u het Vaticaan gingen bezoeken, had ik nog een kleine wandeling van onze B&B naar het Pantheon ingelast in de voormiddag. We wandelden eerst richting Castel Sant’ Angelo. Het kasteel zelf bezochten we niet, na via verschillende bronnen gelezen te hebben dat de binnenkant niet echt de moeite is. Wel de moeite is de brug net voor de Castel over de Tiber: de Ponte Sant’ Angelo, met de 10 engelen van Bernini. T’is te zeggen, de engelen werden besteld bij Bernini, maar eigenlijk is geen enkel beeld op de brug nog van zijn hand. Hij maakte slechts 2 beelden zelf en deze werden door paus Clement IX zelf gehouden. Al de beelden op de brug werden door leerlingen van Bernini gemaakt. Het blijft echter een mooie romantische brug vanwaar we ons eerste uitzicht op Sint-Pieters hadden.

Eens over de brug namen we het straatje schuin links voor ons, en sloegen iets verder links in (Via dei Coronari). Wat verder kom je aan de bovenzijde van de Piazza Navona uit. Het plein is een gezellige levendige plek, met er rond terrasjes, en op het plein 3 fonteinen. De middelste fontein is de Bernini fontein van de vier rivieren.

piazza navone

Van dit plein is het een korte wandeling naar het Pantheon, een wonderlijk bouwsel als je weet dat dit werd gebouwd tussen de jaren 118 en 125 na Christus. De koepel is indrukwekkend, en nu ik het gezien heb wil ik het graag nog eens zien als het regent. De regen valt dan door de 9 meter brede cirkelvormige koepel in de tempel binnen. De diamepantheonter van de koepel is gelijk aan de hoogte van de vloer tot aan de oculus. (opening) De Piazza della rotonda net voor het Pantheon is een perfecte plek om een koffie in de zon te drinken. Wil je een legendarische kop koffie drinken: Tazza D’oro is een oude koffiebar waar de bonen in huis gebrand worden op de Piazza della rotonda, Via degli Orfani, 84) als je een echte Italiaanse expresso wil. Andere mogelijkheid is een pleintje verder in Sant’Eustachio Il Caffé (op piazza San Eustachio 82), er staan soms lange rijen om hier een koffie te krijgen. Er is een klein terras maar bij mooi weer meestal vol, de meesten bestellen een koffie aan de bar en drinken hem rechtopstaand.

Na ons bezoek aan het Vaticaan en Sint-Pieters en nadat we ons wat verfrist hadden (onze B&B lag immers vlakbij het Vaticaan), zetten we koers richting Piazza di Spagna, niet dat dit plein met zijn trappen zo uitzonderlijk is, maar we kwamen voor de ondergaande zon over de stad. We wilden aanvankelijk in de buurt van de Spaanse trappen eten maar besloten eerst de Trevi fontein te bezoeken. Om een of andere reden liepen we een aantal keer verkeerd, waardoor we wel plots voor een klein Italiaans restaurantje stonden. We googelden de naam even en kwamen op Trip Advisor op heel veel goede reviews. We besloten een tafeltje voor een uurtje later te reserveren en ook even de weg naar de Trevi fontein te vragen en deze eerst te bezoeken.
We kwamen bij de Trevi fontein aan rond 8 uur s’avonds en ik raad ieder af rond dit uur de fontein te bezoeken. Het is er veel te druk en lawaaierig, ofwel ga je later op de avond of overdag, ik denk trouwens bij voorkeur in de voormiddag.
Het restaurantje ” Hosteria Rasella” daarentegen was een schot in de roos, prijs kwaliteit onklopbaar, echte Italiaanse kost en we hebben er een fantastische fles wijn gedronken. Het is een klein maar gezellig restaurantje, met de juiste muziek, vers Italiaans eten, en hoewel midden in het toeristische deel van Rome, is het  in een rustig straatje gelegen en helemaal niet over-toeristisch. Een echte aanrader. Adres: Via Rasella 34/35, 00187 Rome tel:064818836

piazza di spagna

One thought on “Piazza Navone, het Pantheon en de zonsondergang op de Piazza di Spagna

  1. Pingback: Vatican – Pantheon – Walk of Rome | mychefmaison

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s