Op zoek naar een kot deel drie

Ik heb mijn blog wat verwaarloosd, en er is heel wat gebeurd in onze zoektocht naar een kot. In april en begin mei heb ik verschillende malen de site kot@gent bezocht, maar dit was heel teleurstellend, want alle beschikbare koten waren om onmiddellijk te huren en er kwam helemaal niets op voor volgend schooljaar. Ik heb me ook ingeschreven om via mail op de hoogte gebracht te worden als er iets op de site kwam dat aan onze zoekcriteria voldeed. Hierop heb ik tot op heden geen enkele mail ontvangen. Ik suste me ook telkens met de wetenschap dat de koten pas echt op sites werden gepost in juni. Ik had dus het gevoel nog voldoende tijd te hebben.
Ondertussen was er wel het kot/studio van een vriendin van zoonlief dat volgend jaar vrijkwam en dat 350 of 360 euro per maand zou kosten alle kosten behalve internet inbegrepen. Af en toe polste ze eens om te vragen of we het kot nog planden te huren. Ik antwoordde dan dat dat afhing van wat we eventueel als alternatief vonden en aan welke prijs. Ik vind 360 euro/maand echt veel en wou echt graag iets onder de 300 euro all in vinden. Maar ik wist ook niet of dit realistisch was. Ik besloot dan begin mei om het bewuste kot van de vriendin eens te bezoeken zodat we tenminste wisten waarmee we vergeleken indien we andere koten bezochten.
Het eerst weekend van mei spraken we met een vriendin tijdens  een etentje over koten en volgens haar was het perfect mogelijk onder de 300 euro all in een kot te vinden en ze mailde ons enkele andere linken door om koten te vinden.
www.koopjeskrant.be/
http://www.studentenkamer-gent.be/
http://www.kot.be/
Via volgende linken begonnen we op  zondag 6 mei onze online zoektocht naar een kot. Bleek dat op deze sites wel al koten adverteerden voor volgend schooljaar. Na twee dagen met twee intensief rond zoeken op sites als:
http://www.opkotingent.be
http://www.easykot.be/oost-vlaanderen/kot-gent-gand
http://www.kotatgent.com/
http://www.kotfinder.be/
http://www.kotzoeker.be/
had mijn zoon met een aantal contact genomen en konden we op een en dezelfde avond vier koten bezoeken waaronder het kot van de vriendin. Het eerst kot was gelegen net op de grens met Mariakerke, was 20 m2, in een rustige straat ( woonerf), uitkijkend op een parkje, op 10 a 15 min met de fiets van de Blandijn, keuken, badkamer, 2 toiletten en zitruimte werd gedeeld, op de kamer was wel een lavabo met koud en warm water, op de vloer laminaat, mooi en veel lichtinval, bemeubelde kamer, 290 euro/maand all in, ook internet en tv. Supermarkten en kleine voedingszaken vlakbij.
Het tweede kot was in een groot appartementsblok waar drie studenten een appartement deelden, waarvan 1 kamer van 8 m2 vrijkwam, 235 euro kosten inbegrepen. De twee studenten die het appartement al bewoonden waren echter compleet incompatibel qua karakter met mijn zoon, en ook de kamer was piepklein, en de leefomgeving niet inspirerend.
Het derde kot was de studio van de vriendin. Prachtig gerenoveerde studio, eigen keukentje, eigen badkamer, mooie houten vloer, alles in perfecte staat, gelegen aan  een van de reien tussen de ring en Ledeberg, prachtige rustige leefomgeving, …, zeer aantrekkelijk kortom. Maar mij leek het eerder iets voor als je net was afgestudeerd. Toen we de kotbaas uiteindelijk spraken bleek de prijs ook al gestegen naar 380 euro all in, behalve het internet. En dat vond ik nu net te duur.
Het laatste kot van de dag was een huis dat werd gedeeld door een aantal studenten, een ervan huurde het huis en rekende door naar de anderen Het huis was zeer ruim, gelegen aan het Rabot, de kamers zeer ruim ( maar vreselijk rommelig en vuil), de keuken zeer groot en goed ingericht. Er waren twee badkamers, in een ervan stond de boiler die echter gevaar opleverde voor CO vergiftiging waardoor het raam daar nooit dicht mocht (zwaar minpunt), zeker koud in de winter. Ook de elektrische aansluitingen leken niet alle conform of veilig.De prijs was 320 euro, all in, maar daar konden al naargelang het verbruik nog kosten bijkomen.
We hadden die avond zo een beetje van alles gezien, en daarvan leek slechts één kot echt te voldoen aan onze vooropgestelde eisen. Het eerste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s