Le Quai Branly Parijs

6 juni 2012

le musee du Quai Branly in Parijs

Een museum met antropologische tentoonstellingen, die andere en internationale culturen belicht en uitdiept, een geografische reis doorheen de verschillende delen en hoeken van onze wereld.

Het stond al een tijdje op ons to-do lijstje in Parijs, en na ons bezoek aan Monumenta in le Grand Palais, lag dit museum op een aanvaardbare wandelafstand om de rest van onze tijd mee te vullen.

Bij aankomst aan het museum waren we blij verrast, het museum is gehuisvest in een uiterst modern gebouw met een mooie minimalistische tuin er rond. Het gebouw op zich is dus al een ommetje waard. We dienden een keuze te maken uit de verschillende vaste en tijdelijke tentoonstellingen. We bezochten daarom eerst de museum shop om vooraf even in de catalogi van de diverse tentoonstellingen te bladeren en zo een beter idee te krijgen van de verschillende opstellingen. Onze voorkeur ging uiteindelijk naar “Les maîtres du désordre”quai branly, die loopt van 11 april tot 29 juli 2012. Het bleek achteraf gezien een echte aanrader. De tentoonstelling overloopt de verschillende vormen van geloof en bijgeloof in verschillende culturen en werelddelen  en doorheen de tijd, en wordt versterkt door een aantal unieke kunstwerken van ondermeer Picasso,  unieke voorwerpen en installaties en film en  beeldmateriaal van culturele artefacten en ceremonies en feesten.  Het museum is echt een aanrader en toont goed uitgediepte tentoonstellingen in een zeer unieke  en aangename omgeving.quai branly 2

We wilden nadien nog iets drinken in het cafe-restaurant dat bij het museum hoort, ( dat mooi uitzicht bied en mooi is ingericht) maar zijn uiteindelijk weggegaan door een samenloop van inefficiënte en onvriendelijke bediening, zeer dure prijzen voor een aanbod zijn prijs niet waard is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s