Een studentenfiets …..

De volgende uitdaging na het vinden van een geschikt kot voor de student is het vinden van een goedkope tweedehandsfiets, die desnoods een extra gepersonaliseerd kleurtje krijgt om dieven wat te ontmoedigen. Zoonlief beschikt wel over een fiets, maar die is net een jaar oud, en niet geschikt om gestolen te worden in Gent.

Na even rond zoeken blijkt het niet zo makkelijk een goedkope tweedehandsfiets te vinden in Brugge. De vroegere maandelijkse verkopen van gevonden fietsen via de politie worden niet meer ingericht en zijn vervangen door slechts enkele verkopen per jaar als er een 100- tal degelijke fietsen voorradig zijn. Na even gemaild de hebben met de preventie-dienst van de politie zal er voor de zomervakantie zeker geen verkoop meer ingericht worden en zijn deze verkopen ook alleen nog toegankelijk voor personen die reeds slachtoffer waren van een fietsdiefstal waarvan ze aangifte deden bij de politie. Je kan de preventiedienst contacteren via volgend e-mail adres: preventie@brugge.be die je vindt op de website van Brugge .
Via deze website worden ook de fietsverkopen als ze doorgaan, aangekondigd.

Er is sinds het nieuwe stationsgebouw in gebruik is genomen ook een fietspunt in het station van Brugge.  Daar er op de website ook vermeld wordt dat hier achtergelaten fietsen worden verkocht, even een mail gestuurd. ( frederik.vaneeno@groepintro.be ) Helaas worden er in het fietspunt in Brugge geen verkopen georganiseerd, maar wel in het fietspunt van het station te Torhout.
In Brugge verwijst men mij ook door naar hotel ’t Koffieboontje (gelegen in de Hallestraat, vlakbij de markt van Brugge). Zij verkopen hun fietsen die ze een tijdje ingezet hebben voor verhuur. Ik ben hier langs geweest en er stonden 2 fietsen te koop, maar elk kosten ze 220 euro, niet bepaald mijn idee van een goedkope tweedehandsfiets. Bij navraag bleek dat al hun fietsen aan deze prijs werden verkocht.

Ook eens navraag gedaan bij onze vaste fietsenmaker de Ketting in de Gentpoortstraat, zij verhuren ook fietsen, maar ook hier was er niets tweedehands te koop aan een kleine prijs.

Tot nu toe dus in Brugge geen enkel succes geboekt!

Maar we zoeken verder en houden jullie via de blog op de hoogte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s