Tadaa, een studentenfiets!

Het is uiteindelijk sneller gegaan, dan ik aanvankelijk gedacht had.

In Brugge heb ik echter geen goede plek gevonden om goedkoop tweedehands fietsen te kopen, helaas..

Ik besloot dan maar even het fietspunt van Torhout te contacteren en te vragen of er fietsen te koop stonden. Via de website van fietspunt Torhout  vond ik een telefoonnummer, maar hiermee kwam ik in het fietsatelier van Brugge terecht. Zij gaven me een telefoonnummer door waarmee ik op een administratief punt terecht kwam die me zouden kunnen inlichten of er al dan niet fietsen te koop stonden. De lieve mevrouw kon me hierover geen enkele info geven en beloofde me haar baas aan te spreken en me terug te bellen. Uiteindelijk belde de verantwoordelijke van fietspunt, Frederik Van Eenoo met wie ik ook gemaild had en die wist me te vertellen dat er fietsen te koop stonden in Torhout. Na enkele mails over en weer bleek er een herenfiets voor 75 euro te koop in het fietspunt te Torhout. (die opzij kon worden gehouden tot ik er die week naar toe kon)

Deze avond dan maar besloten er geen gras over te laten groeien en naar Torhout te rijden. Resultaat: 1 goedkope herenfiets, volledig op orde, met werkende remmen, en werkend voor en achterlicht, drie versnellingen, een bagagedrager met elastiek, eenvoudig maar stevig kader, met spatborden. De fiets is helemaal opgepoetst en komt met een garantie van 6 maand.

fietsNu nog twee stevige sloten voor hij in september mee kan naar Gent.

Wat ik kan meegeven: in Torhout is er dus een Fietspunt dat regelmatig tweedehandsfietsen in stock heeft voor verkoop. Verkoopprijzen schommelen tussen 75 en 120 euro al naargelang de kwaliteit, ouderdom en slijtage.  De fietsen worden voor verkoop volledig op orde gezet, en je krijgt 6 maand garantie na verkoop. De persoon die het fietspunt bemant was zeer vriendelijk en keek nog even alles na voor hij de fiets meegaf, heeft de banden nog eens opgepompt en het zadel op onze vraag wat lager gezet. Best neem je indien je niet in Torhout woont contact op via mail met de verantwoordelijke via het mailadres: ; frederik.vaneenoo@groepintro.be zodat je niet onnodig naar Torhout rijdt. Het fietspunt te Torhout is niet rechtstreeks telefonisch te bereiken voor info. Je dient cash te betalen want er is geen bancontact.

Ik denk dat ik even nakijk of er in Gent ook een goedkoop fiets herstelpunt is waar studenten terecht kunnen indien hun fiets kleine herstellingen nodig heeft, en ik moet er aan denken de student te waarschuwen, zijn fiets best niet aan het station te stallen, daar dat de geliefde plek is voor eventuele fietsdieven (of is dit al achterhaald?)

Et voilà:

Het fietspunt is gelegen aan het station Gent-Sint-Pieters:

Voskenslaan 27
9000 Gent
T: 09 242 80 46
F: 09 242 80 49
E: fietspunt@gent.be
W: www.max-mobiel.be

Openingstijden

Het fietspunt in de Voskenslaan is geopend van maandag tot vrijdag van 7u tot 19u.

Om tegemoet te komen aan de stijgende vraag naar de diensten van het fietspunt tijdens het weekend, opent het fietspunt aan het station Gent-Sint-Pieters vanaf april 2010 ook op zaterdag de deuren van 9u tot 17u. Op zondag kan u in het fietspunt terecht op afspraak.

Een fiets die pico bello in orde is maakt probleemloze verplaatsingen mogelijk. Daarom heeft Max Mobiel een fietsherstelplaats ingericht in het Fietspunt aan het station Gent Sint-Pieters en Gent Dampoort. Wil je geen tijd verliezen, dan kan je je fiets aan het begin van de werkdag achterlaten en ’s avonds weer ophalen.

Ben je zelf een beetje handige Harry? Dan kan je ook zelf je fiets herstellen. Het Fietspunt houdt voor jou een werkplek vrij waar je met professioneel materiaal jouw ‘stalen ros’ weer helemaal in orde kan zetten. Enkel in Gent Sint-Pieters ‘Doe het zelf’

Als alternatief voor de aankoop van een goedkope tweedehandsfiets, kan je in Gent ook een fiets huren voor een jaar. Dit is echt niet duur, en je krijgt er zo een stevige gele stadsfiets voor. Je betaald 40 euro voor twaalf maanden voor een fiets met versnellingen, en een waarborg van 60 euro. Je kan er nog een extra verzekering tegen diefstal bovenop nemen. Alle info bij studenten en mobiliteit. Nieuwe studenten kunnen vanaf half augustus online een fiets reserveren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s