Een studentenfiets huren in Gent

Na een jaar en een half gebruik gemaakt te hebben van een goedkope tweedehandsfiets meldde de student dat de fiets een grondige renovatie nodig had: één van de wielen was niet meer recht, de remmen waren versleten, het licht werkte niet meer, het achterlicht was verdwenen.. De fiets had al een paar reparaties ondergaan in de herstelplaats van Student en Mobiliteit die verschillende herstelplaatsen openhouden in de studentenstad. Studenten kunnen hier hun fiets herstellen voor de prijs van de onderdelen. Bedoeling is dat ze de herstellingen zoveel mogelijk zelf uitvoeren. Zijn ze echt niet handig, staan er herstellers klaar die hun kunnen bijstaan, en ondertussen leren ze de kneepjes van het vak.
De fiets had echter meerdere reparaties nodig en zou niet onmiddellijk hersteld zijn. De student wou de herstellingen graag zelf uitvoeren, en plande dit in de grote vakantie te doen. Ondertussen besloten we een studentenfiets te huren. Je weet wel: één van de felgele studentenfietsen die je overal in Gent ziet. Tijdens de grote vakantie kan je zo’n fiets online reserveren in aanloop van het nieuwe academiejaar, maar tijdens het academiejaar dient de student zich aan te melden aan het fietspunt om een fiets te huren. Je meldt je hiervoor aan op volgend adres: Kattenberg 2 – 9000 Gent tel: 09 269 18 98, Ma: 9-12/ 13-16u, Di: 12-16u, Woe: 8-12u, Do: 10-12/ 13-18.45u*. In het midden van het academiejaar zijn al heel wat fietsen verhuurd en heb je mogelijk minder keuze. De student kon echter onmiddellijk een ouder model studentenfiets huren (één zonder versnellingen). Je kan de fiets ook voor 1, 3 , 6 of 10 maanden en hoeft dus niet voor een heel jaar te huren. Je betaald een waarborg van 60 euro plus de huur (35 euro voor 10 maand). De student is heel tevreden met de huurfiets, het feit dat er geen versnellingen opstaan maakt het soms wat harder trappen op de hellingen rond de universiteit, maar voor de rest is het een prima fiets. En helemaal niet duur!

images

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s