Welkom terug in Brugge. We hebben jullie gemist!

Bezoek:

Walk in Bruges: uw privé gids in Brugge

Sinds 8 juni zijn alle binnenlandse toeristen weer welkom in Brugge en vanaf morgen 15 juni zijn de Belgische grenzen weer open voor bezoekers uit Europa, het Verenigd Koninkrijk, Noorwegen, Zwitserland, Ijsland en Lichtenstein en dit zonder beperkingen. Voorlopig is het nog niet duidelijk wanneer bezoekers uit de rest van de wereld terug mogen komen, deze beslissing ligt op Europees niveau. Maar voorlopig ligt de datum van 1 juli als mogelijke datum op tafel voor het openen van de Europese grenzen.

In Brugge zien we de toeristen met mondjesmaat terug in het straatbeeld. Maar het is nog steeds zeer rustig en dus een perfect moment om Brugge te bezoeken. Hotels, bars, restaurants, winkels en food-trucks zoals wafel- en frietkramen zijn allemaal weer open. De meeste bars en restaurants hebben een terras waar men met voldoende afstand van een drankje of een maaltijd kan genieten. Binnen is het aantal plaatsen beperkt, je dient vooraf te reserveren (restaurants) of je te registreren (café’s) en de groepen zijn beperkt tot 10 personen. Café’s, restaurants en nachtwinkels sluiten om 1u ’s nachts. Er zijn heel wat restaurants die maaltijden aan huis leveren of take-away maaltijden aanbieden. Als je wil winkelen wordt gevraagd alleen en niet langer dan 30 minuten in een winkel te blijven. Winkels beperken het aantal bezoekers. Aan het begin van de winkelstraten kan je je handen ontsmetten en maskers kopen.

De meeste musea en monumenten zijn weer open met uitzondering van het Belfort en de Sint-Janshuismolen, het is nog niet duidelijk wanneer deze laatste twee weer zullen open gaan. Choco-Story, het Concertgebouw en het Frietmuseum gaan open op 1 juli. De musea werken met een reservatiesysteem, je kan tot twee weken voor je bezoek een reservatie maken. Het dragen van een masker wordt aanbevolen, aan de ingang kan je je handen desinfecteren en je dient de afstand van 1,5 m van de andere bezoekers te respecteren. Audio gidsen zijn niet voorhanden maar je kan info over de werken via een QR code op je telefoon beluisteren, breng dus oortjes of een hoofdtelefoon mee.

De bootjes varen elk weekend uit, er kunnen max. 25 personen per bootje plaats nemen, en iedereen moet verplicht een masker dragen. Vanaf zaterdag 20 juni worden ook de paardenkoetsen weer van stal gehaald in het weekend. De koetsen zijn uitgerust met een plexischerm tussen de bestuurder en de passagiers.

Gegidste wandelingen zijn weer toegelaten. Een gids mag max. 20 personen meenemen, iedereen dient de afstand van 1,5 m te respecteren en het dragen van een mondmasker wordt aangeraden vooral als men niet altijd de afstand van 1,5 m kan bewaren. Een gidsbeurt dient vooraf gereserveerd te worden en de gids dient naam en telefoonnummer van alle deelnemers te noteren. De gids voorziet desinfecterende handgel, het is de gids die de deuren voor de hele groep opent, en dan telkens de eigen handen ontsmet. In de buitenlucht en in kleine groepen is dat een zeer veilige en boeiende activiteit! Een manier om Brugge eens op een andere manier te leren kennen.

De taxis rijden, bussen en treinen rijden weer op hun normale schema, en ook de gratis centrum shuttle bus rijdt weer dagelijks. Iedereen moet een masker dragen op het openbaar vervoer.

Alle grote evenementen zijn afgelast tot en met eind augustus. Eind juni zal Brugge een aantal kleinere evenementen aankondigen die zullen plaatsvinden tijdens de zomerperiode.

Vanaf 27 juni kan er weer gezwommen en gezonnebaad worden op het ponton in de Coupure. Het ponton is dagelijks open tussen 13u en 20u. Er worden maximum 30 personen tegelijk op het ponton toegelaten. Er zal met een reservatiesysteem gewerkt worden. Er zullen dit jaar geen kleedkamers zijn, je dient je zwemkledij dus al te dragen.

Welkom terug, we kijken uit naar je bezoek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s